Stepenice Rintal

Rintal

Rintal je osnovan 1974. godine i više od 40 godina je leader na polju unutarnjih stubišta u Italiji i širom svijeta. Tijekom godina naš je rast bio konstantan i postali smo laboratorij za planiranje, tehničke i dizajnerske inovacije, stvarajući nova rješenja koja su stubište uspostavila kao komponentu opremanja suvremenih prostora.

Danas nam naše iskustvo omogućuje da udovoljimo svim potrebama vezanim uz funkcionalnost i želje za dizajniranjem, zato naša ponuda uključuje, uz unutarnje i vanjske stepenice, polukatnice, ograde i obloge za zidane stepenice.

Grupu Rintal čini više od 500 zaposlenika koji posluju u najsuvremenijem industrijskom proizvodnom sustavu koji može zadovoljiti više od 15000 narudžbi godišnje. U Italiji je Rintal prisutan s više od 40 izravnih prodajnih salona i 100 profesionalaca koji su uvijek na raspolaganju kupcu, pomažući mu profesionalnošću i stručnošću od projektiranja do realizacije i montaže.

U inozemstvu Rintal posluje putem izravnih podružnica i kvalificiranih distributera. Usredotočili smo se na stilskim istraživanjima, inovacijama materijala i oblika kako bismo najbolje protumačili najsuvremenije trendove u životu, prevodeći ih u tehnički i stilski avangardna rješenja.

Naš style centar za istraživanje i razvoj započeli su program suradnje s mladim dizajnerima i najboljim svjetski poznatim dizajnerima kako bi ponudili jedinstvena i uvijek vrhunska rješenja. Među njima, suradnja s Giugiaro Architetturom, odjelom Giugiaro Design Group uključenim u najekskluzivniji građevinski i industrijski arhitektonski dizajn, unutarnju arhitekturu, urbani namještaj i krajobrazno planiranje, poprima iznimnu važnost.

Rintal i Giugiaro Achitettura

Iz suradnje s Giugiaro Architetturom rođena su "Rintal Stair System" i "Rintal Laser System", dva projekta koja se temelje na novom načinu percepcije stepenica.
Od "standardiziranog i definiranog" proizvoda kojem se kupac mora nužno prilagoditi na rješenje temeljeno i shvaćeno kao mogućnost odabira, promjene, igre s materijalima, oblicima i bojama, stvaranja vlastitih stubišta, sposobnih udovoljiti specifičnim dizajnerskim, estetskim i proračunskim zahtjevima.

Sustav nudi mnoštvo komponenata koje kupac može slobodno odabrati i sastaviti, s mogućnošću odabira različitih oblika, završnih obloga, materijala i boja konstrukcija, gazišta, ograda i rukohvata.

Rintal Stair System je sustav s kojim smo redizajnirali i inovirali svijet modularnih stepenica.

Rintal Laser System je sustav s kojim smo preispitali svijet stepenica po mjeri: održavajući karakteristike dizajna i prilagodbe dimenzija tipične za stubišta po mjeri, dodali smo stilsku i estetsku raznolikost kako bismo kupcu omogućili da bira između razne vrste konstrukcija (koljeno, nagnuto ili ravno) i velike raznolikosti materijala i završnih obloga za stepenice, ograde i rukohvate.

Tako su nastali Daisy, Loft i Recta koji, za razliku od ostalih unutarnjih stepenica po mjeri, omogućuju razinu prilagodbe koja je jedinstvena.


Vidi stranicu proizvođača